Tällä kertaa päätinkin tehdä päivä postauksena -postauksen pikästä aikaa, ja on jopa tältä päivältä, hyvä mie! Meillä oli nimittäin O:n kanssa tänään yhteinen ruoanlaitto-päivä, tehtiin uunilohja ja bataattiuunivuokaa nams!

Kymmenen aikaan aamulla tosiaan nähtiin ensin ruokakaupalla josta sitten kipiteltiin miun luokse hommiin. Ihan eka alotettiin lohen marinaadin teosta:

20160316_104930.jpg

Ohjen loheen löydettiin täältä ja voi pojat muuten tuli hyvää! Suosittelen! Myö lisättiin tuohon marinaadiin vielä valkosipulinkynsi ja inkivääriä. Tuota sakea jäi vielä kun myö tehtiin vaan pulikas annos ja koska pulloa ei saa kunnolla kiinni niin pullo jäi miulle. Mietin pitkään että mitä ihmettä mie sillä oikeen teen, en mie sitä ainakaan juotua saa... ennen ku sytytti. Perinteiseen teriyaki-kastikkeeseenhan kuuluu sake! Ja miulla on kanaa jääkaapissa... taidanpa pyöräyttää loppuviikosta annoksen teriyaki-kanaa!

IMG_2130.jpg

Bataattivuoan ohje puolestaan löytyy täältä. Siihenkin piti totta kai pieniä muutoksia tehdä, suolan sijaan keitinvesi maustettiin yhdellä kasvisliemikuutiolla ja soseeseen puolestaan vipattiin sweet chili-kastiketta.

IMG_2135.jpg

Uuniin menossa!

Miun kämpässä on muuten tällä hetkellä noin 6 astetta lämpimämpää kun normaalisti, ja lämpö tuntu vaan nousevan ruokaa laittaessa. Pattereiden termostaatit on poistettu jonkun LJ-järjestelmän tasapainotuksen takia ja patterit paahtaa tällä hetkellä täysillä... Varoitin asiasta myös O:ta ja niinpä meillä olikin mätsäävät paidat:

20160316_110123.jpg

20160316_110138.jpg

:D hehe! Spock on O:n ja Bones tosiaan miun paita :)

IMG_2137.jpg

Jouluisin vietetään kinkunvalvojaisia, nyt vietetiin fisunvalvojaisia! :D

Ruoan ollessa uunisa muistin taas miksi O on niin kiva ruoanlaittokaveri:

IMG_2129.jpg

Se tiskaa omat astiansa! :D no ei vais, tämä ei tosiaankaan ole mikään edellytys ruoan saannille eikä mikään miun väkisin nakittama juttu, O vain aina käy tiskaamaan siinä samalla, kiitos siis siitä :) sain loputkin astiat tuossa äsken tiskattua ja onhan se kiva ettei sitten huomenna tarvi miettiä tiskejä, etenkin jos sattuukin aamulla heräämään kevyessä viini-krapulassa :D

IMG_2143.jpg

Syömään!

IMG_2144.jpg

Koristeltiin lohi vielä limeviipaleilla ja siinä samalla vähän puristettiin mehua tuon lohen päälle.

IMG_2146.jpg

Salaatiksi tehtiin tuommonen perus avokado-mango-salaatti, olipa muuten makea mango!

IMG_2147.jpg

Njam! Tuosta lohesta tuli ihan älyttömän mehukasta, varsinki kun käytettiin norjanlohta, kirjolohta kun ei ollu kun kokonaisena (ei kiitos....) lohipalasta jäi vielä jäljelle ja kun pala jäi miun luo niin aattelin että saan siitä vaikka aamupalaksi leivänpäälle :)

IMG_2149.jpg

Jälkkäriksi syötiin vielä leipäjuustoa hillolla, hilloa meillä oli kahenlaista, vadelmaa ja viikunaa. Molemmat muuten toimii tosi hyvin tuon leipäjuuston kanssa!

Siinäpä sitten loppupäivä makoiltiin mahat killillään sohvalla ja naposteltiin tuota juustoa tv:n äärellä.

Siinäpä tuo, tämmönen päivä tänään! O:lle kiitos mukavasta päivästä, pitää taas ottaa uusiksi jossain vaiheessa! Yhdessä on kiva tehdä ruokaa mutta vielä kivempaa on syödä ja viettää aikaa yhdessä! :)

Eipä miulla muuta, palataan 31-asteeseen taas ensi postauksessa, ciao!