Viimisen parin päivän aikana on kone pysyny aika lailla kiinni, torstaina en avannu itse asiassa ollenkaan....! Syy tähän on että jotain ihan muuta on ollut juurtuneena käteeni lähes jokaisena vapaana hetkenä mitä on keskiviikon jälkeen ollut...

IMG_1028-normal.jpg

Fated ja Divergent. Fated löytyi Sumasta keskiviikkona kun siellä ennen laulutuntia kävin, takakannen perusteella tarina vaikutti ihan mielenkiintoiselta vaikkakin hieman klassiselta. Nuori tyttö näkee näkyjä, leimataan mielisairaaksi, lähetetään isoäidin luo (jota ei ole vielä kertaakaan tavannut) joka paljastaa suvun suuren salaisuuden ja kertoo että tytöllä on taikavoimia. Aika peruskauraa. Mutta voi jestas kun kotiin päästyäni kävin kirjaa lukemaan! Pystyin hädin tuskin laskemaan sitä kädestäni! Vaikka tarina voisikin olla hieman klassinen, Alyson Noël kirjoittaa mielestäni hirmu tuoreella otteella ja maalaa upean tarinan ja vakaumus on suuri lähteä metsästämään sarjan muita osia!

Divergent puolestaan tuli tietooni kun näin kohta ilmestyvän elokuvan trailerin. Mielenkiintoni heräsi ja lähdin tutkimaan tarinaa vähän lisää ja nopeasti sitten teinkin kirjasto-varauksen kirjaan. Ja kävi ihan samoin kuin Fatedin kanssa, hyvä kun maltoin kirjan laskea pois kädestäni! En tiedä johtuuko se omasta koulukiusatun taustastani vai siitä etä olen aina ollut itsekin jonkinmoinen outolintu vai molemmista, mutta tunnun aina samaistuvan Trisin kaltaisiin naishahmoihin jotka ovat jotain muuta kuin mitä yhteiskunta ja lähipiiri heiltä odottavat. En ole ihan varma minkä ryhmittymän itse valitsisin jos tupsahtaisin kirjan maailmaan, ehkä minäkin olisin outolintu kuten Tris :D

Loppuun vielä yksi yhteinen piirre kirjojen välillä, korpit. Fated-kirjassa korppi on Dairen toteemi-eläin kun taas Divergent-kirjassa korpit liittyvät yhteen Trisin pelkohallusinaatio-simulaatioon ja lisäksi hän vaihtaessaan ryhmittymäänsä ottaa tatuoinniksi kolme korppia, yksi jokaista perheenjäsentä kohti.

Mitähän muuta, jatkan f1-aika-ajon alun odottelua, josko se Malesian taivas vielä selkiäisi ja ne saataisiin tänään ajettua.

Ps. Muistakaa tänään Earth Hour kklo 20.30-21.30!