Oon joskus sanonu että on kaksi asiaa joista tämä tyttö voi puhua tuntikausia, kengät ja musiikki. Tällä kertaa päätin omistaa koko blogi-päivityksen musiikille, tarkemmin sanotuna viime aikoina löytyneille jpop ja kpop biiseille jotka ovat soittolistalleni päätyneet.

IMG_1080-normal.jpg

Innostuin japanilaisesta musiikista muistaakseni yläasteella muutaman kaverin kautta. Ihan valalle en menisi mutta ensimmäinen jpop-biisi jonka kuulin taisi olla REDEMPTION sellaiselta artistilta kuin Gackt. Puhun nyt yleisesti jpopista vaikka suurin osa kuuntelemistani bändeistä ei ole poppia nähnytkään (sama juttu sitten kpopin kanssa) jotta säästytään turhalta sähläykseltä. Gacktia jonkin aikaa kuunneltuani suoritin ystävän avustuksella sujuvan siirtymisen myös Malice Mizerin musiikkiin, jossa Gackt siis oli laulajana ennen soolo-uran alkua. Myöhemmin mukaan tulivat myös mm L'arc~en~ciel, GazettE ja Miyavi. Amk alettua löysin kpopin jolloin japanilainen musiikki koki pienen syrjäytyksen listoillani mutta viimeisen vuoden aikana se on tehnyt hyvin vahvan paluun.

IMG_1082-normal.jpg

Etenkin viimeisen puolen vuoden aikana on tullut monta uutta jap.biisiä joista ajattelin tänne satuilla.

Futari no yakusoku no hi -Thelma Aoyama

Tämä biisi löytyi ihan puhtaasti sattumalta, oli taustamusiikkina yhden sarjan fani-videolla. Sain tovin jos toisenkin googlettaa että mikä on tämä ihana biisi nimeltään ja mistä siihen löytyisi sanat?! Onneksi on tuo japanin taito taas animea katsellessa kohentunut sen verran että aika hyvin osaan päätellä miten sanat kirjoitetaan joten googlen avulla lopulta löysin etsimäni. Nyt vaan harmittaa kun tähän ei löydy mistään käännöstä...! Ymmärrän laulun pääsanoman ja osia sieltä täältä mutta olisi ihan kiva ymmärtää se ihan kokonaisuudessan : )

Kakumei Dualism -Nana Mizuki x T.M.Revolution

Tämän biisin huomasin joskus youtuben "suositeltu" sarakkeessa kun olin tarpeeksi japanilaista taas kuunnellut. Nyt pitää kyllä todellakin pistää korvan taakse että kyllä niitä suositeltu-sarakkeen biisejäkin kannattaa välillä vilkuilla, rakastuin nimittäin ihan kerta heitolla! Sekä kappale itsessään että etenkin video ovat juuri sopivan tummanpuhuvia minun mieleeni ja molemmat laulajat mahtavia!

Preserved Rose -Nana Mizuki x T.M.Revolution

Tämä puolestaan löytyi sitten tuon edellisen kautta, tunnelmaltaan vähän erilainen kuin tuo Kakumei Dualism mutta loistava biisi siitä huolimatta. Musavideo tosin ei ole minulle ihan vielä auennut, onko se pätkä jostain elokuvasta vai mitä mutta se johtuu lähinnä siitä etten pahemmin ole asiaan syventynyt, se kun ei biisin mahtavuuteen vaikuta kissan vertaa :)

IMG_1086-normal.jpg

BOKUJANAI -angela

Sekä nuo Kakumei Dualism että Preserved rose löytyvät sellaisen sarjan kuin Kakumeiki Valvrave soundtrackiltä. Itse sarjasta en tiedä hölkäsen pöläystä mutta uteliaisuuttani päätin kuunnella muitakin siitä löytyviä biisejä ja minkä helmen löysinkään! Olen aikaisemmin kuullut angelalta vain yhden biisin (jota myös rakastan), Solitude, ja tämä BOKUJANAI kyllä jatkaa voittokulkua. Tosin mukana laulaminen ei ihan vielä onnistu koko biisin ajan, on nimittäin semmonen vauhti säkeistöjä laulaessa heheh :D

Realism -ELISA

Myös Kakumeiki Valvraven kautta löytynyt. Tämä on niitä biisejä joita laulaa kun haluaa laulaa korkealta ja kovaa! Lisäksi tykkään ihan mielettömästä laulun oopperamaisesta tunnelmasta. Ihan muutamaa nuottia tosin en pysty mukana laulamaan, ongelmani on siinä etten pääse huilurekisteriin korkealta laulaessa nyyh! Voisikohan sen ottaa ensi vuoden tavoitteeksi m-opistossa...? Siinä olisikin opettajalla ihmettelemistä kun tekniikan oppimiselle ainoa perustelu on että voi laulaa muutamassa biisissä mukana... xD

Sitten sujuva siirtymä korealaisen musiikin maailmaan! Innostuin tosiaan ensimmäisenä amk-syksynä kun yksi ilta sattumalta löysin kanavatv:ltä korealaisen Arirang-kanavan. Nykyäänhän kanavaa ei enää näy mutta se ehti tehdä tehtävänsä ja koukuttaa minut täysin kpopin maailmaan. Ensimmäinen biisini oli SHInee-yhtyeen Hello ja näin jälkeen päin olen miettinyt että SHInee oli aika hyvä aloitusbändi, musiikki kun ei mitenkään hirveästi poikkea länsimaalaisesta. Luokkakaverini O kuuntelee myös korealaista ja aika monta bändiä onkin sitten hänen kauttaan tullut tietooni Arirangin musiikki-ohjelmien lisäksi. Hauskin tapaus on ehkä bändi nimeltä BigBang. Melkein vuoden O yritti minua käännyttää eri biisien avulla mutta ohitin lähes jokaisen olankohautuksella ja "näh"-kommentilla. Mutta sitten... sitten O soitti minulle Tell me goodbye-biisin ja minä olin mennyttä... Vielä nykyäänkin kyseinen kappale soi vahvana soittolistallani ja nykyään myös ne aikaisemmin ohittamani biisit ovat ihan mahtavia :D mutta pidemmittä puheitta, eiköhän isketä tiskiin uusimmat löytöni tällä saralla

IMG_1084-normal.jpg

Voodoo Doll -VIXX

Tämä on taas näitä "löysin ihan sattumalta ja jäin koukkuun" biisejä. Tosin musavideoon olisin valmis lätkäisemään K-15 tarran milloin vain, on nimittäin yksi creepyimpiä videoita mitä olen nähnyt pitään aikaan...!!! Videosta on myös ns "clean versio" jossa ei tuota varsinaisen videon sadisti-likkaa ole. Mutta biisi itsessään on loistava, en niin pahemmin VIXXistä muuten välitä mutta tämä on hyvä. Miulla on itse asiassa aika paljon sellasia "yhden biisin bändejä" joilta kuuntelen vain muutamaa biisiä :D

Jackpot -Block B

Toinen vähän karmivampi video (klovnipelkoiset varokaa...) mutta mahtava biisi. Block B on myös O:n esittelemä, ja kuuluu listalle "en aluksi oikein välittänyt, nyt olen fani". Olen ihan mahdoton tuuliviiri mitä kpop-bändeihin välillä tulee...! Lisäksi tähän väliin on sanottava että sekä minä että O pidämme tiukasti peukkuja pystyssä että jonain päivänä putkahtaisi jonkun päähän idea muodostaa bändi jossa on Block B:n P.O ja Zico sekä BigBangin GDragon ja T.O.P. Siinä olisi uusi lempibändini...!

Swing -Super Junior M

Tästä biisitä on sekä korealainen että kiinalainen versio, itse jostain syystä tykkään enemmän tuosta korealaisesta. Muta enivei. Tämä on niitä biisejä jotka pitää kuunnella pariin otteeseen ennen kuin niistä voi muodostaa mielipiteen, ainakin minulle. Kun ensi kertaa tämän kuulin jäi vähän hämmentynyt olo että oliko tämä nyt mahtava vai omituinen. Nyt olen vahvasti sitä mieltä että se on mahtava. Ja kertsi jää tosi herkästi päähän... SWING~

IMG_1089-normal.jpg

Come Back Home -2NE1

Myös 2NE1 -bändiä O joutui suosittelemaan tovin ennen kuin päädyin sitä kuuntelemaan, tyttöbändit kun ei yleensä ole minun heiniäni. Mutta 2NE1 on ja uusi albumi Crush on täynnä mahtavaa musiikkia, mm tämä Come back home. Tähän väliin tosin saanen sanoa että olen ihan pirun kateellinen Minzyn hiuksista tällä videolla! Minzy on siis se jolla on pitkät punaiset hiukset. Tahtoo!

Crush -2NE1

Tätä piti myös vähän aikaa kuunnella ennen kuin tykästyin mutta nyt se on yksi lemppareitani uudelta levyltä. Sanoitus on kyllä aika mielenkiintoinen mutta ainakaan kukaan ei pääse sanomaan etteikö girl-power olisi vahvana läsnä : D

MTBD -CL (solo)

En pahemmin r&n-musiikista välitä mutta jokin CL:n biiseissä iskee minuun ja kovaa...! Samoin kävi jo viime kesänä The Baddest Female-biisin kohdalla ja nyt sama homma tämän biisin kanssa...!

Siinäpä noita nyt oli, linkitys-alert big time...! Mutta minusta hyvä pitää laittaa kiertämään ja vaikka kaikki nämä biisit eivät välttämättä ihan kaikkien makuun olekaan, joku niistä voi aina tykätä :)

Eipä kai taas muuta, ciao!