Tällä viikolla olen ollut nenä kiinni jossain ihan muussa kuin tietokoneen ruudussa, mitä nyt töissä välillä käyny ja nukkunu ja syöny sillon tällöin :D nimittäin kirjoissa! Lisäksi olen repäissyt ja lukenut taas pitkästä aikaa myös suomeksi ja jopa ihan mielelläni...!

IMG_1194-normal.jpg

Otetaan eka ne suomenkieliset, eli Veronica Rossin Paljaan taivaan alla ja Diana Gabaldonin Muukalainen. (A/N pahoittelut suhruisesta kuvasta...) Tuo Paljaan taivaan alla on post-apokalyptinen tarina siitä miten jonkinlaisen ekokatastrofin jälkeen ihmisiä on kerätty jonkinlaisiin kapseleihin joissa kaikki on teknistetty, kaikki viettää aikaa "valtakunnissa" eli virtuaalimaailmoissa ja muutenkin elää hirmu hygieenisissä ja turvallisissa oloissa. Nämä ihmiset on "asukkeja". Sitten on toinen puoli ihmiskunnasta jotka elää todellisessa maailmassa luonnon, eläinten ja eetteri-myrskyjen (älkää pyytäkö selittämään, nuo myrskyt jäi miulekii vähän epäselväksi mutta ne on jotain sähkö/tulimyrskyjä jotka tekee tosi pahaa jälkeä) armoilla, näitä ihmisiä sanotaan ulkopuolisiksi. Homma saa alkunsa siitä kun kirjan päähenkilö Aria, joka siis on kasvanu kapselissa, joutuu karkoitetuksi todelliseen maailmaan ja tapaa siellä Perry-pojan. Homma kehittyy ja näistä kahdesta tulee "vastentahtoisia liittolaisia ja yhdessä he kohtaavat maailman, jossa kaikki on totta, tunteet paljaita eikä sattumanvaraisuudelle löydy kaavaa." (kirjan takakannesta) Tykkäsin tuosta kirjasta, post-apokalyptiset tarinat muutenkin kiehtovat miuta ihan yleensä genrenä. Sarjan kaksi muuta osaa odottaa varattuina kirjastossa, olisivat tulleet jo perjantaina mutta kun se pirun tekstari tuli just kun olin lähdössä töihin...! No, pitää hakea sitten maanantaina. Lisäksi tarina on kyllä niin hyvä että taitaa päätyä kirjahyllyyn ihan omana kappaleena eikä vain kirjaston kirjoina. Ja vaikka suomennos onkin hyvä niin taidan silti hankkia alkuperäisellä kielellä eli enkuks xD mihinkäs sitä tiikeri raidoistaan pääsisi...!

Tuota Muukalaista en ole vielä hirmu pitkälle lukenu joten en ole vielä niin vahvaa mielipidettä siitä muodostanut, mutta homman nimi on kuitenkin se, että päähenkilö Claire päätyy -40/50 luvun Skotlannista 1700-luvun Skotlantiin ja joutuu sitten sopeutumaan elämään siellä. Vielä tätä siirtymistä ei ole vielä tapahtunut mutta alku vaikuttaa oikein lupaavalta ja jatkan lukemista innolla. Lisäksi olen Gabaldonilta lukenut aikaisemmin kaksi muuta kirjaa, Lordin yksityisasia ja Lordi John ja veitsenterän veljeskunta (joka löytyy itseltäni) jotka on molemmat mahtavia kirjoja niin ihan mielelläni luen kirjailijan muitakin teoksia. Tämä kirja on tädiltäni lainassa :)

IMG_1195-normal.jpg

Onhan sitä sitten enkkuakin pitänyt lukea, George R.R. Martin A Game of Thrones ja Nora Roberts Born in Shame, molemmat omasta hyllystä. Vaikka jo muutama postaus sitten tuosta GoT:stä puhuin niin se lukeminen jotenkin vähän tyssäsi mutta nyt olen taas saanut rytmin päälle ja ensimmäinen kirja vetelee viimeisiään :) mutta kyllä se on että meinaa melkein tulla tippa linssiin vaikka tiedänkin tarinan ja sen kuviot...!

Tuo Born in Shame puolestaan on kolmas osa Robertsin Born in -trilogiasta, joka kertoo kolmesta sisaresta, jokainen kirja yhdestä. Tuo kolmas kertoo Shannon-nimisestä naisesta, joka saa kuulla ettei hänen isänsä olekaan hänen isänsä (joo, klisee mutta joskus ne toimii...!) vaan hänen isänsä on joku irlantilais-mies jonka kanssa äidillä oli suhde. No, äidin kuoltua Shannon saakin yhteyden-oton kahdelta naiselta jotka ovat tämän siskopuolia, jotka ovat etsineet tätä ja haluaisivat tutustua tähän. Kirja on oikeastaan aika pitkälti Shannonin sopeutumista uuteen minä-kuvaansa, tutustumista uusiin perheenjäseniin sekä tietenkin yhteen tiettyyn miespuoliseen naapuriin ;D olen lukenut koko sarjan mutta kaksi ekaa lainasin kirjastosta enkä sitten ole syystä tai toisesta saanut aikaiseksi hankkia niitä itselleni. Ehkä sitten joskus.

Eipä kai taas muuta, innolla odottelen josko Forecan ennuste menisi oikein myös siitä n. klo 20 tulevasta ukkoskuurosta, kolmen-neljän välillä nimittäin jo sato ja vähän jyrähtelikin. Sais kyllä sataa enemmänki, ihan rauhassa! Sitä odotellessa, ciao!