Vaikka blogini ei mikään meikki/lifestyle-blogi tai vastaava olekaan ja vaikka idea voikin vaikuttaa aika pöhköltä, sain tuossa eilen päähäni kartoittaa vähän omaa kosmetiikkakavalkaadiani. En tiedä kiinnostaako edes niitä kuuluisia kiviä mutta jos ei muuta perustetta niin ainakin itselle tekee välillä ihan hyvää kartoittaa mitä kaikkia tököttejä sitä päivän aikana käyttääkään :D Aineet tulee kronologisessa järjestyksessä eli mitä käytän päivän aikana siitä kun herään siihen kun käyn nukkumaan ja ps olen karsinut pois esim hammastahnan, käsisaippuat sun muut itsestään selvyydet.

IMG_0380-normal.jpg

Lovely Vintage Home Spa Day-suihkusaippua, Aussien Colour Matte-shamppoo ja Oliivi-hoitoaine. Suihkusaippuan sain joskus aikoja sitten joululahjaksi mutta silloin oli niin paljon noita saippuoita jonossa niin nyt vasta oon päässy käyttään sitä :D Aussieta puolestaan on aika moni kavereista suositellu ja viime vuoden lopulla päätin itsekin kokeilla. Tuo iso pullo kyllä kestää ihan törkeän kauan...! Joskus marraskuun lopulla muistaakseen ostin ja vasta nyt alkaa pohja paistaa...! Shamppoossa olen ottanut takaraivooni sen suosituksen vaihdella shamppoota joten seuraavaksi on sitten jotain muuta mutta luultavasti tuohon aussieen palaan ennemmin tai myöhemmin. Tuo oliivi-hoitoaineen puolestaan on tuorein löytöni kun Emotionissa ensin zuumailin niitä perusvaihtoehtoja (4 Reasons, Aussie, Tigi jne) kunnes astuin pari askelta sivummalle ja näin nuo oliivinvihreät pullot ja voi morjens! Tästä lähin kyllä suosittelen tuota jokaiselle! Jo yhden kerran jälkeen sanoisin että hiukset tuntuu paremmalta ja suihkun jälkeen ei ollut takun takkua hiuksissani! Toki miulla on luonnostaan suhteellisen liukkaat hiukset mutta kyllä miulla aikaisemmin on pieniä takkuja löytynyt. Mutta ei tuon kanssa! Takana kurkkii viel Aussien 3 Minute Miracle -tehohoitoaine jota käytän parina päivänä viikossa.

IMG_0382-normal.jpg

Ja eteenpäin. Suihkun jälkeen on vuorossa Aussien Miracle Recharge-suihkutettava hoitoaine, got2be Guardian Angel-lämpösuoja ja Gliss Daily Oil Elixir-öljy. Normaalimenossa suihkutan hoitoainetta vain märkiin hiuksiin helpottamaan selvimistä mutta talvisin suihkautan välillä myös kuiviin hiuksiin helpottamaan sähköisyyttä. Tuo guardian angel max-lämpötila puolestaan välillä naurattaa, minun ohut hiukseni kun suoristuu jo melkein raudan minimillä eli 150 astetta mutta kihartaessa se on ihan kätevä kun silloin saatan käristää hiuksiani ihan 200-asteessa. Tuota hiusöljyä olen puolestaan tänä talvena yrittänyt käyttää mahdollisimman säännöllisesti aina kun föönaan ja/tai suoristan hiukseni aka altistan ne kovalle lämmölle. Tuossa tammikuun lopulla jouduin leikkauttamaan aika pitkän pätkän hiuksistani pois kun oli latvat niin törkeässä kunnossa niin sen jälkeen päätin taas ryhdistäytyä tuon kosteutuksen ja hoidon kanssa. Lisäksi tein pienen lupauksen käydä useammin parturissa joko ihan ammattilaisella tai äidin saksien alla. Oli pienet kriisit meneillään kun näytin kuukauden ajan hälyttävän paljon samalta kuin mitä kymmenen vuotta sitten seiskan luokkakuvassa...! Nyt on tullut vähän pituutta onneksi lisää ja itse asiassa juuri eilen kävin uudelleen parturissa, kävin vähän kerrostuttamassa ettei latva olisi niin raskas ja hiukset laskeutuisivat vähän helpommin ja huomaan eron! Alunperin oli tarkoituksena kasvattaa yli olan mutta joko on silmä tottunut tai sitten on mennyt päähän kaverien kommentit siitä miten tämä olkapituus minulle sopii mutta nyt on vähän alkanut tehdä mieli pitää tämä pituus jatkossa... Katsotaan mitä tulee tapahtumaan...

IMG_0383-normal.jpg

Sitten hiuksista pärstään. Perusmeikissäni pohjaksi minulla on kaksi vaihtoehtoa, joko Body Shopin meikkivoide tai GOSHin BB-cream. Eilen oli tuo bb-cream. Molemmissa on sen verran kosteutusta ettei aamuisin tarvitse mitään kosteusvoidetta kuin ihan harvoin. Kaveriksi vielä L'OREALin True Match-peitevoide. Pieni purkki mutta pitkä kesto, suosittelen. Kulmat on minulla luonnostaan aika tummat (ihan kosmetologi joskus kysäisi että onko luonnostaan näin tummat vai värjäänkö jatkuvasti?) niin kulmaväriä laitan yleensä vain ihan nurkkiin ettei olisi niin harvat, käytössä joku Seppälän vanha pakki joka on kestänyt jo kohta neljä vuotta... Eli en todellakaan käytä paljoa vaikka lähes joka päivä sitä tuleekin laitettua. Silmiin puolestaan kajalina GOSH waterproof eyeliner ja maskara ja alaluomen ja silmän sisänurkan rajaan Viva la Divan valkoisella kajalilla. Puuteri on minulla talvisin oikeastaan kokonaan pannassa, se kun saa vähän turhan näkyviin ihon kuivuuden niin näyttää vähän pahalta... Kesäisin kyllä käytän.

IMG_0385-normal.jpg

Päivän aikana leikin lähinnä vain huulirasvojen kanssa. Koska Munken's Bisalva on vedetön se ei kaverini sanoin "kuivata vahingossakaan" ja myös tuota kyllä suosittelen lähes jokaiselle vastaantulijalle. Kun ensimmäistä kertaa tuota kokeilin viime talvena oli juuri meneillään harvinaisen kuiva kausi huulillani ja rohtumaa oli sielläsuntäällä ja suupielet lähes auki. Parin päivän käytön jälkeen kaikki haavaumat olivat kuitenkin valehtelematta poissa ja sen jälkeen tuo jäi vakiokalustukseen. Yves Rocherin Framboise -vadelmahuulirasva puolestaan antaa ihan kivasti pientä väriä jos ei huulipunaa halua käyttää. Siinä vain on se pieni ongelma että se oikeesti kuivattaa...! Yleensä teenkin niin että isken ensin tuota Munken'sia ja sitten Framboisea.

IMG_0389-normal.jpg

Mitä tulee käytettyä sitten illalla? Simple Facial Wash, Lumene Eye Makeup Revomer, Neutrogena Spot Stress Control -kasvovesi ja Erisan Kosteuttava perusvoide. Tässä vaiheessa kyllä huomaa etten oo mikään merkkiuskollinen yleensä mutta jotkut tietyt pysyy, kuten esim tuo Simplen puhdistusaine :D Puhdistusaineeltani vaadin sen että se oikeasti poistaa meikin eikä meikinjämiä tarvi sitten hinkata kasvovedellä pois ja tuo oikeasti toimii. Ja pelkkää plussaa siitä että se on suunniteltu herkälle iholle eli ei väriaineita tai hajusteita, jes! Tuo lumene puolestaan poistaa tosi hyvin vedenkestävän meikin kuten lupaakin, eikä jätä hirveen öljyseksi ihoa mikä on se kaikista inhottavin öljypohjaisissa poistoaineissa hrrr. Tuossa neutrogenan kasvovedessä puolestaan on yksi iso ekstra-plussa; Kaikki kotona hiuksiaan värjävät tietää että vaikka sen väriaineen kanssa olisi miten varovainen, on hyvin todennäköistä että kun olet saanut värin hiuksiisi niin sitä löytyy myös otsalta, ohimoilta, niskasta ja minun tapauksessani jopa korvanlehdistä. Neutrogenan kasvovedet poistaa ne värjäymät hirmu tehokkaasti jolloin iho ei jää sellaiseksi laikukkaaksi joka häviää vasta parin suihkukerran jälkeen! Erisan puolestaan saa myös pisteet herkälle iholle suunnitellusta koostumuksesta ja on talven kuivattamalle atoopikko-iholle juuri täydellisen kosteuttavaa olematta kuitenkaan liian raskasta.

IMG_0390-normal.jpg

Pari pikkuputelia löytyy myös, Lumenen Arctic Aqua -silmänympärysvoide ja Neutrogenan Visibly Clear -täsmähoito. Tuo Lumene on oikeasti kestänyt käytössäni jo varmaan vuoden...! Sitä ei todellakaan paljoa tarvi kun jo helpottaa. Tuota neutrogenaa puolestaan käytän kun silloin tällöin pamahtaa vähän isompia näppyä naamavärkkiin. 

IMG_0388-normal.jpg

Sitten vielä pari Randomia, Color Mask Pepper ja Yves Rocherin Apricot Fruity Scrub kuorintavoide. Punainen tukka, se on minun tukkani! Tuota Color Maskia yritän muistaa käyttää sen pari kertaa viikossa ja sen avulla oikeasti väri pysyy, jälleen yksi jota suosittelen! Lisäksi plussaa on hoito-osa tuosta tavarasta. Itse laitan sen aina kuivaan tukkaan kun joku kampaaja joskus vinkkasi että väri ottaa silloin paremmin kiinni ja annan vaikuttaa semmosen puolisen tuntia. Ja suosittelen ottamaan kehoituksen käyttää hanskoja vakavasti...! Kasvovesi poistaa jälleen kätevästi mahdolliset harhapisarat mutta ei ihan viitti koko käsiä lotrata kasvovedessä heheh. Lisäksi ilouutisia tuon kuorintavoiteen puolelta, sitä on edelleen hyllyssä! Pieni paniikki meinasi jo iskeä kun hyllyä zuumailin enkä nähnyt tuttua putelia missään ennen kuin hoksasin että puteli olikin vähän vaihtanut ulkonäköään, huh! Hinta on pari euroa noussut siitä mitä muistelin mutta ei edelleenkään oo mikään paha kun ottaa huomioon että purkki kestä useamman kuukauden.

Jahas, siinä minun kosmetiikkani, huhuh... No, ei nuo vissiin mitään hirveempiä myrkkyjä ole heheh :D eipä kai taas muuta, varokaa aprillipiloja!