Yksi syy alkukesän blogi-hiljaisuuteen oli se että seuraavana 31-haasteen kohtana oli

10. Daily Routine

eli päivittäinen rutiini. Siis mitä? Mie teen kolmivuorotyötä, ei miulla oo mitään täsmällistä päivärutiinia! Aamut ja illat on ihan erilaisia ohjelmaltaan riippuen siitä onko miulla aamu- vai iltavuoro, yövuorosta ja vapaista puhumattakaan! Meinasin jo kirjoittaa aiheen näitä eri päiviä vertaillen tai vaihtoehtoisesti kauneus-rutiini postauksen missä listaisin taas päivittäin käyttämäni kosmetiikan. Sitten törmäsin blogimaailmassa näihin Am to Pm -postauksiin ja hihkaisin että hei! tollasen mie teen! Koska vaikka aikataulu muuttuu, ne tietyt hommat ovat enemmän ja vähemmän samat.

Mutta sitten tuli se uusi jarru, kuvien otto. Mikä ihme siinä muka oli niin vaikeeta?! Juuri vietin tuossa n. 15min napsien kuvat ja toisen 5min käsitellen ne joten Lontoon kielellä What's the big idea?! No joo, eiköhän anneta menneiden olla ja siirrytä omaan Am to Pm postaukseen. Googlella löysin näitä useampia versioita, oma versioni nappasin lopulta täältä.

AM

1. What is your morning beauty routine?

20160826_104134.jpg

Heräämisen jälkeen isken naamaani yleensä nämä. Garnierin Micellar-puhdistusvesi ja erisanin kosteusvoide. Ja kyllä, listaan myös Systane-silmätipat kauneusrutiineihini. Sen jälkeen kun lukiossa aloin käyttää piilareita enemmän ja vähemmän on silmätipat olleet olennainen osa päivääni, etenkin talvisin silmäni ovat niin kuivat että tuntuu kuin joku pistelisi niitä neuloilla! Alkuun käytin yleensä kertakäyttöpipettejä mutta pari vuotta sitten kysäisin ihan apteekin henkilökunnalta että mikä olisi piilarinkäyttäjälle hyvä merkki? Ja apoteekkari osoitti hyllystä tuon Systanen eri pullot. Ne ei kuulemma sumenna linssiä joten niitä voi laittaa myös silloin kun linssit ovat silmässä. Lisäksi tuo pullo säilyy puolivuotta avaamisesta joten mukaan lähti! Käsilaukussa miulla on muuten myös kertakäyttö pipettejä aina matkassa mukana, ihan vaan varmuuden vuoksi :)

2. What's for breakfast?

20160825_141706.jpg

Aamiaiseksi on milloin mitäkin, tällä kertaa oli ruisleipäpalaset. Ja kyllä, minä laitan kinkun päälle ja juuston alle, se siitä ;D. Muita lisukkeita heitän mitä sattuu milloinkin löytymään, peruskurkkua, tomaattia, suippopaprikaa, suolakurkkua jne. Toisinaan aamupalaksi on hedelmää, joku smoothie tai jugurttia. Tosin nyt saattaa jugurtin kanssa olla pieni tauko... Viimeisen viikon aikana tein nimittäin selvää kahdesta litran purkista kun oli se kahden antibiootin kuuri ja pyrin kaikin keinoin pitämään vatsani kunnossa sen aikaa, joten ei kyllä tee vähään aikaan mieli jugurttia :D

3. Coffee or tea?

20160825_122125.jpg

Kahvia! Oho, onpas vino kuva heh :P No mut siis. Aamuisin juon aina kahvia, paikka jossa sitä juon riippuu työvuorosta. Muuten juon kahvini kotona mutta jos on aamuvuoro, mie en vaan yksinkertaisesti jaksa herätä tarpeeksi aikaisin että keittäisin kahvin kotona joten aamuvuoropäivinä juon ensimmäisen kahvin aamutauolla. Juon yleensä sen pari kuppia aamulla mutta päivällä en sitten juo enää (jälleen, työpäivät ovat poikkeus). Iltaisin juon yleensä teetä, minä nimittäin kuulun siihen porukkaan jotka ovat vakuuttuneita siitä että kahvi valvottaa. En tiedä onko placeboa vai mitä mutta mie en ainakaan saa unta ku vasta aamuyöstä jos juon kahvia iltakuuden jälkeen. Kahvi muuten on miun kohdalla hyvä mittari terveydentilasta. Jos mie en juo aamulla kahvia, se on varma merkki siitä että olen kipeä.

4. How long does it take to get out the door?

Miten nopeasti selviän ovesta ulos? Sekin riippuu välillä päivän ohjelmasta. Mutta sanoisin että keskiverto aika on semmonen puoli tuntia johon saan mahdutettua suihkun, vaatteet, hiustenlaiton ja meikin. Ja tuo suihkukin on nykyään aina iltavuoropäivinä tai vapaapäivinä. Aamuvuoropäivinä olen ottanut tavaksi pestä hiukset jo edellisenä iltana ja sitten aamulla töihin lähtiessä suihkuttelen vaan kuivashamppoolla hiukset järkevän näköiseksi ja eikun menoksi.

Loppuun vielä mainitsemisen arvoinen seikka että tietyissä tilanteissa olen ovesta ulkona myös viidessä minuutissa. Mm tässä kesällä tuli tilanne jossa puhelin soi klo 7:07 ja kun tajusin että soiva kappale on soittoääni eikä herätyskellon ääni tiesin nukkuneeni pommiin. Luojan kiitos työpaikka on lähellä ja pyörällä matkaan menee n. 2min, kellotin itseni sisään 7:20 ja olin ihan ihmisen näköinenkin! Onneksi näitä aamuja ei tule kun kerran kahdessa vuodessa mutta ottaa se silti aina päähän...

5. What is your go-to makeup look on a fuss-free morning?

20160826_103945.jpg

En nyt tiiä tuosta fuss-free päivän meikistä mutta arkimeikki on yleensä miulla ihan täysin sama; Maybelinen Baby Skin Primer-voide, The Body Shopin meikkivoide, Dermosilin puuteri (tuo musta aukko), Viva la Divan kulmapaletti, H&M poskipuna (löysin vihdoin viimein täydellisen poskipunan, eihän siihen mennykään ku... 4-5vuotta sen jälkeen kun edellinen vakkarini hävisi hyllyistä) L'OREÁLin True Match peitevoide, Oriflamen tai Isadoran kajal ja Maxfactorin Waterproof-ripsari. Variaatiot tulee yleensä siitä laitanko kajalia ollenkaan ja jos laitan niin joko tuo Oriflame joka on semmonen hiilenharmaa tai sitten tuo Isadoran täysin musta, riippuen siitä miten vahvan silmämeikin haluan. Näiden lisänä on sitten joskus luomiväriä esim tyttöjen iltana tai jos vapaapäivinä haluan vähän näyttävämmän meikin.

PM

6. What is your evening beauty routine?

20160826_104533.jpg

Illalla meikki poistetaan seuraavilla: Silmämeikin poistan tällä hetkellä tuolla Lancômen öljyttömällä silmämeikinpoisoaineella, jonka sain joskus ilmaisnäytteenä KICKS-kaupasta. Tuo on ollu muuten hyvä, oon vähän kahen vaiheilla että ostanko ihan ison putelin kun tuo pieni loppuu. Loput meikistä lähtee tuolla Neutrogenan Visibly Clear-kuorinta-pesuaineella ja jälleen Garnierin Micellar-puhdistusvedellä. Ja kyllä, tiedän että meikin voisi poistaa pelkästään tuolla Micellar vedellä mut miun naama tarvii myös tuon pienen päivittäisen kuorinnan. Että oli muuten sen sairaalareissun jälkeen ihana tunne kun sai taas kunnolla kuorittua ihon...! Puhdistuksen jälkeen vuorossa on taas erisanin kosteusvoide, The Body Shopun Vitamin E -silmäpuikko ja ne Systanen silmätipat :)

7. Snack time! What's in the bowl?

Millä herkuttelen illalla? Milloin milläkin. Tunnustan että joskus kulhosta löytyy sipsejä tai poppareita tai karkkia, yleensä kuitenkin pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä mitä aina välillä napsin mukaani Punnitse ja säästä kaupasta mieluummin kun perus ruokakaupasta koska P&S:stä saa just sen verran ku ite haluaa, oli se sitten vähän tai paljon. Lisksi oon taas vaihteeksi alkanut innostumaan mysleistä, pitääkin taas ostaa paketti kun seuraavan kerran osuu kaupanpaikalle.

8. How do you wind down and prep for bed?

IMG_2217.jpg

Ennen nukkumaan menoa tyhjennän pään telkkaria katsomalla ja lukemalla. Etenkin ilta ja yövuorojen jälkeen, ja etenkin jos on ollut vauhdikas vuoro, pää käy niin kierroksilla että se on saatava jotenkin rauhoittumaan. Välillä on ollut niin kova vauhti pukkarilta tullessa että olen lähtenyt pienelle pyörälenkille ennen kuin edes suuntaan kotiin. Yrityksen ja erehdyksen kautta olen lopulta opetellut siihen että menen sänkyyn vasta siinä vaiheessa kun olen oikeasti viittä vaille nukahtamassa ettei siellä sitten tule turhaan pyörittyä. Eihän se aina toki onnistu, mutta yleensä ainakin :)

9. Cozy up! What are you wearing to sleep?

Yöpaita! Kaikki yöpaitulini ovat tällä hetkellä joko Lindexiltä tai Cubukselta ja lempparini ovat ne pari paitaa mitkä olen ostanut pari kokoa liian isona jolloin ne oikein roikkuu päällä eikä vahingossakaan purista mistään puolelta vaikka nukkuisi miten mutkalla :)

10. What are some things you must do before hitting the hay?

Mitä pitää tehdä ennen kuin käy nukkumaan? No se pään rauhoittaminen, hampaiden pesu ja tarvittaessa suihku. Mie en laita puhelintani yöksi hiljaiselle, teen sen vain yövuorojen välipäivänä. Ei eikä siinä mitään, ei se puhelin pahemmin miulla öisin soi. Ja nyt jos joku kavereista soittaa ihan piruuttaa miulle ensi yönä kolme aikaan tulee tosi ärhäkkä vastaus ;)

Jep! Se siitä, oho tulipa pitkä postaus taas... No jaa, mitäpä tuosta. Eipä tässä kai sitten taas muuta, ensi kerralla uudet kujeet. Ciao!