Ettei nyt ihan pelkän herkuttelun puolelle menisi nämä reseptit niin otetaanpa vähän sitä terveellisempääkin puolta. Tosin herkkua on tämäkin, nimittäin

Kylmä kanapastasalaatti

Luukku%2016.jpg

Hoitajan työssä osastoilla saa olla oikeastaan koko ajan liikkeessä, joten aamu- ja iltavuoroissa miulla on ihan kunnon ruoka aina eväänä mutta yövuoroissa ei niin paljon ole sitä juoksemista edestakaisin niin öisin tykkään ottaa jotain vähän kevyempää. Eilen kun yritin kaupanhyllyjä zuumaillessani kehittää jotain ideaa mitä sitä oikein ottaisi yöhön evääksi välähti jostain mieleen pastasalaatti joten ei muuta kun hetkeksi ohjeita googlailemaan (jei älypuhelimet :D) Lopulta tulin siihen tulokseen että noita pastasalaatti-reseptejä on yhtä paljon kuin tekijöitäkin joten päätin mennä ihan fiilispohjalta ja napsin koriin vain kaikkea hyvää :) joten tässä minun versioni ja NAM kun tuli hyvää!

400-500g maustamatonta kanarintaa

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (mie käytin Violaa)

1 keltainen paprika

n. 15cm pätkä kurkkua

½-1 rasiaa minitomaatteja (keltaisia tai punaisia, maun mukaan)

3 dl täysjyväpastaa

2-3 rkl perusmajoneesia

2-3 rkl mango-curry-majoneesia

Kanan marinadi:

2 tl soijaa

2-3 tl sweet chili-kastiketta

1-2 tl Mirin-riisiviinietikkaa

½ tl 5-spice-maustetta

½ tl ruokasoodaa

Leikkaa kana ja sekoita marinadin ainekset keskenään, anna marinoitua väh. 20min. Mie ostan nykyään aina filee-paloja jotka sitten leikkaan pienemmäksi, kaupan valmiit filesuikaleet tuppaa menemään vähän turhan mujuksi paistaessa. Lisäksi teen aina marinadin itse, tästä en tingi. Valmismarinadia voisi verrata kirosanaan miun keittiössä, koska ensinnäkin olen vähän skeptinen sen suhteen mitä kaikkea ylimääräistä niissä soosseissa on ja vaikka ei olisikaan, on niissä joku mauste/lisäaine mistä miun maha ei tykkää ollenkaan. Siispä marinoidin ihan itse. Marinaadeistakin on miljoona ja pari päälle eri versiota, kokeilemalla löytyy se oma lemppari! Ja jos joku tuota ruokasoodaa ihmettelee, se pitää kanan mehevänä! Etenkin jos käyttää rintapaloja ne tuppaa välillä menemään vähän turhan kuivaksi kun pidempään paistaa. Netin syövereistä olen napannut tämän niksin joka tarinan mukaan on myös kaikkien kiinalaisravintoloiden niksi siihen miten kanan saa pidettyä mehevänä ja pehmeänä :) Tuo puoli teelusikallista, ehkä vähän reilu riittää oikein hyvin tuommoseen 500g satsiin kanaa.

Keitä pasta ohjeen mukaan lähes kypsäksi ja valuta hyvin. Paista kanat ja lisää mukaan pasta ja tuorejuusto. Sekoittele pannussa kunnes juusto on sulanut kokonaan, anna jäähtyä.

Paloittele kurkku, paprika ja minitomaatit suupaloiksi ja heitä kana-juusto-pasta-sekoitukseen. Lisää majoneesit ja tarkista maku.

Nauti!