20161201_195912.jpg

Ensimmäinen ikinä resepti miun blogissa! Oon syksyn aikana lukenu paljon Irlantiin sijottuvia kirjoja ja tuntuu että kuudessa kahdeksasta ne joko tekee tai vähintään syö aina sooda-leipää. Kiinnostuin itsekin mikä tämä toveri oikein on leipiään ja pienellä googlettelulla päädyin seuraavaan ohjeeseen:

 

Soodaleipä

5 dl jauhoja

1 tl suolaa

1½ tl ruokasoodaa (tämän kanssa oikeesti tarkkana! Maistuu tosi nopeasti läpi jos käyttää noin-mittaa niinkuin eräs...)

1½-2 dl kermaviiliä tai jugurttia (riippuen kuin mehevän leivän haluaa)

1 dl maitoa

 

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, itse sekotin ensin maidon ja kermaviilin ja niihin suolan, soodan sekotin yhteen desiin jauhoja ennen kuin laitoin taikinaan. Vaivaa jauhoisin käsin limpuksi ja nosta uunipellille, leikkaa veitsellä ristiviilto taikinan päälle. Paista 200-asteessa noin 30-35 min uunin alaosassa.

Koska taikinaa ei tarvi nostaa etukäteen on tämä täydellinen resepti siltä varalta että iskee leivän himo eikä leipää olekaan kaapissa. Vaivaamiseen minulla meni vajaa kymmenen minuuttia, en pahemmin katsonut kelloa ja sitten tosiaan tuo 30min uunissa. Ja eikun syömään!