Onnea on vapaapäivänä hyvä kahviseura ja jotain hyvää syötävää. Jälleen näitä en ole ennen tehnyt mutta nyt päätin kokeilla-reseptejä, nimittäin uunissa paistettu juustokakku! En ole aikasemmin tehnyt näitä uunissa, oon aina tehny jääkaapissa hyydyttämällä joten kieltämättä vähän kyllä jännitti. Pienen googlettelun ansiosta kuitenkin satuin löytämään ohjeen jonka pitäisi ilmeisesti olla niinsanotusti "idiootti-varma" ja hyvinhän tuo lopulta onnistuikin! Mie käytin lopulta Kuningatar-tuorejuustoa ja vuoka miulla on 24cm halkasijalta joten ohjeen pohja on puolitoistakertainen alkuperäisestä.

20161206_115649.jpg

Uunissa paistettu juustokakku

Pohja:

150g voita

1½ dl sokeria

1-2 kananmunaa (joko kaksi pientä tai yksi iso)

3 3/4 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Vaahdota sulatettu voi ja sokeri keskenään, lisää muuta ainekset ja sekoita taikina sileäksi. Voitele/vuoraa irtopohjavuoka ja painele taikina siihen nostaen reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:

500g maitorahkaa

400g tuorejuustoa (oman mielen mukaan ottaako maustamatonta vai maustettua)

½-1 tl sitruunamehua

2½ dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1dl perunajauhoja

5 kananmunaa

Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi, lisää muut aineet mukaan ja sekoita kuohkeaksi ja tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. Itellä tuli tässä vaiheessa pieni paniikki kun vuoka tuli ihan piripintaan ja ajattelin että nyt muuten ollaan pulassa jos täyte lähtee yhtään kohoamaan! Ei onneksi lähtenyt eli kaikki hyvin :D

Paista kakku 175asteessa reilu 1h. Ohjeessa oli tosiaan paistoajaksi laitettu yksi tunti mutta miulla tais kyllä mennä reilu puolitoista, mutta tämäkin riippuu varmasti vähän uunista, miulla kun on ihan perus ei-kiertoilmallinen uuni. Seuraile kakkua ja kun pinta saa kivan ruskettuneen värin eikä hammastikkuun jää enää taikinaa kun sen tökkää sisään, kakku on valmis! Ja eikun nauttimaan!